fbpx

Piraten zender

FIRMA Oalerwetse Piraatjes stormen door!

Is het er ooit niet geweest? Het lijkt zo lang geleden, aankomende editie op 1,2 en 3 mei 2020 is het voor de 3e keer dat de FIRMA Oalerwetse Piraatjes live zijn te volgen vanaf Oalerwets Feesie. De mast, sturing, eindtrap, antenne en kakelverse stemmen van de radiomannen zal weer piekfijn worden te volgend zijn als er wordt afgestemd op de 105.1 FM.

Uitzendmarathon
In het weekend van 1,2 en 3 mei is het weer eens tijd om de veengrond eens even lekker verder in te laten klinken en te deinen op met die handel vanuit de Mts. Feijen Piratentent vanaf de feestlocatie aan de Duikersloot in Bovensmilde. Één ding weten we na jaren van onderzoek wel, je krijgt geen hoogtepunt zonder een beetje voorspel. Nou de gebeden worden verhoort, want de uitzending start niet om vrijdagmorgen om 08.00 uur, maar donderdag 30 april om 19.00 uur kunt u op de bouw, trekker, kantoor, steiger of thuis bij het oppoetsen van het koper de fijne geluidjes uit de radio horen komen van de FIRMA Oalerwetse Piraatjes live vanaf het feestterrein op 105.1 FM. Kom gezellig langs in de ochtend, middag of avonden om live mee te genieten of een dansje te wagen op de mooie houten vloer in de feesttent.

Uiteraard zijn er ook tijdens deze dagen weer verschillende artiesten die het podium aan komen doen voor een sfeervol feest. Wie kan zich de overvolle vrijdag- en zaterdagavond niet meer herinneren van vorig jaar? Het ligt ons nog vers in het geheugen.  Bij toeren was het wel zo druk, dat kan wel een keer zo groot. Oké, duidelijk, dat doen we dan ook. Met een iets jasje dat een keer zo groot is kan er nog meer gezelligheid in de tent plaatsvinden. Iedereen is vanaf 30 april van harte welkom in de piratentent om een kijkje te komen nemen.

Vrijdag 1 mei
Grootmoeder zegt nog altijd ‘Wat goed is, moet je goed laten’. Prima, luisteren we graag naar. Na een daverend, of liever dampend, succes van vorig jaar treedt op vrijdag 1 mei SmildegerRoet weer op in de Mts. Feijen Piratentent en zal het weer volledig op de kop komen zetten en er een gezellige avond van maken waar alle soorten muziek voorbij komen. Met meer dan 20 jaar podiumervaring is het ook een schone taak die zeer zeker aan de bandleden is toevertrouwd.

Zaterdag 2 mei
Op zaterdagavond 2 mei is er een Hollandse avond met verschillende artiesten. Wat dacht je van Mark Doldersum, de lokale man met de gouden strot die de Hollandse hits van dichtbij en ver weg voor weet te schotelen, maar hij zal vast ook nog wel een eigen hit er tussendoor gooien zoals ‘Jij bent mijn zonnestraal’. Ook uit de Drenthe, we hebben een hekel aan reiskosten betalen, Erik van Klinken. Een nuchtere Drent die geliefd is door publiek en collega artiesten. Krijgt het allemaal toch nog een klein Drents tintje. Met eigen nummers als ‘Stop die trein’, ‘Gewoon een lekker wijf’ en ‘Net als toen’ heeft Erik een breed aanbod van eigen muziek. Maar ook kan hij erg goed de nummers van andere mensen vertolken en weet hij als geen ander de Mts Feijen Piratentent op zaterdag 2 mei op de kop te zetten. En dan hoeven we nog maar één ding te zeggen… BOER HARMS! Meer is er niet nodig. Jawel, ze zijn terug! De mannen van The Dutch Boys! En hoe! Wie kent de bekende klanken van dit legendarische trio niet? Er zijn niet enkele hits op te noemen, maar zoveel! Wat te denken van nummers als ‘Boer Harms’,  ‘Ik hoal heur met mien brommer op’, ‘Amerika en Olde Pekela’, ‘Ik proat plat’, ‘Ik proat plat’,  ‘Stappen in Olde Pekela’ of ‘Geert, mien Belgisch peerd’. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want deze mannen hebben nog al wat noten op de zang. Met enkele optredens per jaar komen The Dutch Boys nog op enkele plekken in het land en kunnen ze het niet laten op de bühne van de Mts. Feijen Piratentent bij Oalerwets Feesie over te slaan. De mannen staan garant voor een mooi stukje nostalgische Nederlandstalige muziek en weten de Mts. Feijen piratentent op zaterdag 2 mei vast en zeker weer helemaal los te krijgen met de nummers van weleer. Het is dan ook met trots dat wij deze Drentse mannen op het podium mogen verwelkomen en dan goat wie stappen bij Oalerwets Feesie!

Zondag 3 mei
Op zondag wordt Oalerwets Feesie op de enige plek waar het hoort afgesloten. In de Mts. Feijen Piratentent. Tot 22:00 uur wordt er gefeest alsof er geen einde is en dan… is het toch een keer afgelopen. Maar voordat het zover is worden er eerst nog spetterende optredens gegeven van José Wolters, Wouter de Polkaman en Martin Dams! De entree is gratis en iedereen mag nog één keer komen proberen om de feesttent volledig op de kop te zetten en met de laatste krachten de blaren onder de voeten nog een keer open te scheuren.

Vrijdag 1 mei, zaterdag 2 mei & zondag 3 mei overdag
Uiteraard zijn er ook verschillende optredens in de piratentent overdag te bewonderen tijdens Oalerwets Feesie. Wat te denken van artiesten als Chris de Roo, Martin Zemering, José Wolters, Wouter de Polkaman en Martin Dams! Hier kun je bij daglicht zien wie je de avond ervoor hebt ontmoet. Dat is toch wel een fijne gedachte! Maar wat een verhaal allemaal bij elkaar. Hoe zit dat nou dan ook maar weer? Wie komt er nou allemaal wanneer en wat is er overdag allemaal te beleven? Kijk dan op hier voor het volledige dagprogramma en hier voor het avondprogramma! We zien je graag in de Mts. Feijen Piratentent tijdens Oalerwets Feesie op 30 april, 1, 2 en 3 mei.

Koartverkoop!
Afbeelding - Piraten zender - Oalerwets Feesie