fbpx

Cross

Of je nu zelf rijdt of langs de baan staat, de cross van Oalerwets Feesie is een feest voor iedereen. Dit jaar zal de motorcross op zaterdag 2 en zondag 3 mei onder de vlag van KNMV vallen. benieuwd wat de cross voor 2020 inhoud? Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie rondom de cross en kun je de inschrijving direct doen.

Belangrijk om te weten is dat er op zaterdag 2 mei een traditionele motorcross is waar iedereen zich voor in kan schrijven. De verschillende klassen vind je verderop op deze pagina. Op zondag 3 mei is er een DMX wedstrijd voor het KNMV DMX-Noord kampioenschap. Je kan dan alleen meedoen als je voor deze competitie ingeschreven bent!

Inschrijven kan je doen door onder aan deze pagina de inschrijfbutton te gebruiken. Eerst kun je hier alle informatie vinden over de crossbaan, de verschillende klassen op zaterdag en zondag en hoe je een KNMV licentie kan verkrijgen. Geloof je het allemaal wel, dan kun je ook hieronder direct op de inschrijfbutton klikken.

Inschrijven cross
Afbeelding - Cross - Oalerwets Feesie

Algemene informatie

De entree voor het publiek aan de crossen op zaterdag en zondag is gratis. Wil je weten welke kleine investering je moet doen om mee te kunnen doen aan de races? Voor bijna alle races op zaterdag is dit €15,- en voor de DMX-races op zondag is dit €20,- per klasse (excl. €1,- fee voor ticketkosten). Het inschrijven op de dag zelf is € 5,- duurder op zaterdag 2 mei dan vooraf via de website. Uiteraard kun je inschrijvingen doen voor meerdere klassen. Verder zijn er eventuele kosten voor daglicentie en transponderhuur.
Er wordt in alle klassen met tijdwaarneming gereden, alleen als je met transponder rijdt wordt je in de wedstrijduitslag meegenomen, behalve de MX Feesie klasse. Hier gelden héél andere criteria voor namelijk originaliteit.

Het rennerskwartier zal dit jaar alleen toegankelijk zijn voor de rijders en 1 monteur. Bij aankoop van een startbewijs geeft dit toegang tot het terrein voor jou en je monteur met één en dezelfde ticket.

Afbeelding - Cross - Oalerwets Feesie

Crossbaan

De crossbaan wordt iets langer dan 1300 meter met verschillende springbulten, kombochten, snelle stukken en plekken waar je techniek op de proef wordt gesteld. Wie komt er het beste door “De Veenslak” of “De Kale bocht”? De baan wordt van te voren uitvoerig getest door professionele motorcrossrijders, maar ook door amateurrijders. Zo zorgen we ervoor dat de baan voor iedereen uitdagend is.

Met een team fanatieke mensen wordt deze baan voor één keer aangelegd. Er is geen voordeel van een thuisbaan te noemen voor geen enkele coureur en het zal op de capaciteit van jou als rijder aankomen of je het bovenste treetje mag opstappen aan het einde van de dag en de smokken in ontvangst mag nemen.

Klassen motorcross

Dit jaar zijn er verschillende klassen om je voor in te schrijven deze zijn:

Zaterdag 2 mei Zondag 3 mei*
50cc jeugd DMX 65 cc kleine wielen
DMX 50cc DMX 65 cc grote wielen
65cc jeugd DMX 85 cc kleine wielen
85cc jeugd DMX 85 cc grote wielen
125cc jeugd DMX Masters
Quads jeugd DMX 125 cc
Brommerklasse DMX 500 cc
Classics (voor bouwjaar 2000) DMX Dames
MX2 (125cc t/m 250cc)
MX Open (250cc t/m 500cc)
Dames (125cc t/m 500cc)
Vrije klasse (125cc t/m 500cc)
Quads
Zijspan
MX Feesie klasse

Licentie motorcross

Om te kunnen Motorcrossen bij Oalerwets Feesie heb je een geldige (dag)licentie nodig van de KNMV.  let op! Daglicenties worden niet meer op de wedstrijddag verkocht maar kunnen alleen voor aanvang van de wedstrijd bij de KNMV worden gekocht. Vergeet ook niet een kopie hiervan mee te nemen naar de inschrijving!

 

Licentie Aanvragen

Inschrijven Motorcross

Als je graag mee wilt crossen op zaterdag 2 mei, schrijf je dan snel in! Bij inschrijven op de dag zelf wordt er op zaterdag 2 mei een toeslag van  € 5,- gerekend.
Zorg ervoor dat je de volgende zaken bij de hand hebt:

  • NAW- gegevens
  • KNMV Licentie
  • Gegevens over je cross voertuig
  • Contactgegevens in geval van nood
  • Transpondernummer (indien eigen)

*Inschrijving voor de DMX wedstrijden van zondag kan alleen als je bent aangemeld bij de DMX Noord competitie voor meer informatie www.dmxnoord.nl

Inschrijven

Overnachten bij Oalerwets Feesie

Uiteraard is er de mogelijkheid om bij ons te overnachten en mee te feesten! Hiervoor kun je camping tickets kopen waar direct de kaarten voor vrijdagavond 1 mei en zaterdagavond 2 mei is inbegrepen. op de pagina van de camping of over het avondprogramma lees je wat er allemaal te doen is!

 

Camping-/ weekendtickets

Zitmaaierraces en 50cc grasbaanrace op een tweede baan

Op zaterdag zal er een zitmaaier race worden gehouden door het Twentse Zitmaaier Team. Vorige jaar waren ze te zien in de pauzes van de motorcross dit jaar een hele competitie. Voor meer informatie en eventueel inschrijven ga naar de website van het Twentse Zitmaaier Team.

Nieuwe op de zondag de 50cc grasbaan race door het 50cc grasbaan team met 50cc Classic en Oldtimer grasbaanklasse. Voor meer informatie en inschrijven ga naar de website van het 50ccc grasbaan team.

Andere activiteiten

Naast de cross zijn er tal van andere dingen te beleven op het feestterrein van Oalerwets Feesie. Wil je graag weten wat je tussen de races door kan doen of als je even bij wilt komen van het kijken naar al dat cross spektakel?

Muziekprogramma

Reglementen

Tijdens de motorcross van Oalerwerwets Feesie hanteren wij de volgende reglementen afhankelijk van welke klasse je rijdt

 

En vergeet als kers op de taart niet de Huisregels Oalerwets Feesie!

Vrijwilliger worden?

Een cross organiseren kunnen we niet alleen, daar zijn we vrijwilligers voor nodig. Denk hierbij aan vlaggen langs de baan, Baan onderhoud of het helpen tijdens de inschrijvingen.

Kom jij helpen?