Over ons

In den beginne…

Hoe dit malle concept allemaal bij elkaar is gekomen, het zou een mooi lang verhaal kunnen zijn. Dat is het niet. In 2009 werd door feestkeet ’t Slootje al regelmatig een kleinschalig feestje georganiseerd. Daarnaast werd er in 2009 door anderen een feest georganiseerd rondom het fietsen met je oude TT-fiets in de vaart, maar dan wel in de wintertijd! Daarnaast werd er een all-inclusive belevenis van gemaakt met drinken, eten en een DJ. Hoe toepasselijk was de naam dan ook ‘Café Bike ‘m d’r in’ Aangezien de afstand tussen de keet en de andere jongens alleen een kanaal van 7 meter was kon het niet missen of ze moesten elkaar bijna wel horen. Één snelle ontmoetingen tussen de karrentrekkers en het idee was geboren…. We gaan een feestje samen organiseren!

2010 – 2011

Het eerste officiële feest onder de naam Feestkeet ’t Slootje meets Café Bike ‘m d’r in. Met de minimale middelen die er waren werd het feest ergens in the ‘middle of nowhere’ gehouden. Geen last van iemand anders, geen overlast voor anderen en het belangrijkste, geen vergunning. Met een 125 bezoekers was het eerste feest een groot succes. Het tweede feest was in 2011. Het concept was ongewijzigd en het bier vloeide rijkelijk. Met ongeveer 175 bezoekers was een goede opkomst. Maar ja, hoe kom je nu verder? Wat te doen. Het zou een ommezwaai betekenen voor het feest.

2012

In 2012 werd het feest voor het eerst onder de naam Oalerwets Feesie georganiseerd. Jongens worden ouder en sommige dingen moeten achter worden gelaten. Zo is de keet niet meer en omdat het feest van Café Bike ‘m d’r in toch op was gegaan in het grote gezamenlijke feest kon het net zo goed verder gaan met dit jaarlijkse grote feest. Immers hadden beide partijen elkaar nu wel al vaak genoeg ontmoet en was het tijd om het feest meer volwassen te maken. Hoe verder te komen? Er is lang over nagedacht en er kwam maar één conclusie uit. De muziek moet live-muziek worden, de locatie moet centraler, de prijzen moeten ouderwets zijn en het moet ouderwets gezellig zijn. Zo was de naam Oalerwets Feesie dan ook snel geboren. Er werd gespeurd naar een talentvolle, jonge band en die werd dan ook gevonden. Dolly en zien Tarrels werd geboekt en er werd een knalfeest gemaakt met deze band. Zo’n 250 bezoekers waren getuige van dit eerste evenement. Het was een groot succes. Iedereen was blij met dit overweldigende succes. Vol goede moed richting 2013.

2013

Na het verschrikkelijk grote succes van 2012 moest er in 2013 weer een feest plaatsvinden natuurlijk. Voor het eerst werd er ook wat promotie gemaakt voor het feest en werd het eerste voorverkoopadres een feit. Wat een mooie vooruitgang was dat. Net als in 2012 werden Dolly en zien Tarrels vastgelegd om met knappende gitaren het Oalerwets Feesie leven in te blazen. Stilstaan is achteruitgang en dus werd er een tweede artiest bijgezocht. Deze werd gevonden! De Zjonnies Kofferbend kwamen met de gouden strotjes de avond extra feestsfeer geven. De mix van ouderwets knappende gitaren afgewisseld met Hollandse nostalgie bleek een goede mix te zijn. Met 375 bezoekers was het een groot succes en konden we eigenlijk niet maken om in 2014 niet terug te komen met een nieuw spetterend feest!

2014

Spetterend feest voor 2014. Makkelijker gezegd dan gedaan. Na twee jaar Dolly en zien Tarrels moest er op zoek worden gegaan naar een nieuwe band. Niet omdat Dolly en zien Tarrels niet meer kon, maar verandering van spijs doet eten. In de toekomst willen we zeker Dolly nog een keer zien spelen op het Oalerwets Feesie. Wat voor gekke nieuwe dingen moet je dan doen om Oalerwets Feesie nog mooier en beter te maken dan het jaar ervoor? Het Oalerwets Feesie had nog geen gezicht! Daar moest verandering in komen en daarom werd er een logo gemaakt om naast de naam ook een herkenbaar beeld te geven aan Oalerwets Feesie! Even met de organisatie in de denktank leverde op dat het een Oalerwets feesie voor jong en oud (16 – 75) was en dat het erg leeft in de regio Bovensmilde, Smilde en Hoogersmilde. Het antwoord was al snel gevonden. Er moesten gewoon twee bands komen spelen. De ene met veel lokale bekendheid en de andere moest hoe dan ook boeren rock ’n roll goed kunnen vertalen. Het duurde niet lang en er waren twee topbands bereid gevonden om te komen spelen. SmildegerRoet en De Haverkampband (met de enige echte Hendrik Haverkamp in de gelederen) kwamen het feest van feestelijke muziek voorzien. Wat een knalfeest was dat! Met een goede 550 bezoekers en een uitverkocht huis moest er weer wat gebeuren om het voor 2015 nog mooier te maken dan dat het al was!

2015

Het eerst volgende feest van Oalerwets Feesie is weer aanstaande en er zijn grote veranderingen ten opzichte van voorgaande edities. Zo is er voor een andere locatie gekozen om een feesttent te kunnen plaatsen en uit te kunnen breiden naar een tweedaags feest. Met op vrijdagavond de Après Skihut uit Rotterdam en op zaterdag SmilderRoet Partyband en Bökkers (dut Normaal). Op vrijdag 24 en zaterdag 25 april heeft er een fantastisch tentfeest op de Smildes plaatsgevonden die niet gauw vergeten zal worden! Met 1150 bezoekers is er een verdubbeling van het aantal bezoekers geweest en was de vrijdagavond met zo’n 225 bezoekers een success te noemen.

2016

Na het prachtige feest in 2015 moest er in 2016 natuurlijk weer wat bijzonders gebeuren en werd er op de vrijdagavond nog even een extra slinger gegeven aan de muziek. Zo kwam op vrijdag 29 april levende legende Mental Theo naar de 90’s party van Oalerwets Feesie. Samen met DJ Gerrit, DJ Nino Paolo, Ben ‘The Butcher’ Tingen en de Nederlandstalige zanger Mark Doldersum werd er een groot feest gebouwd voor maar liefst 575 enthousiaste mensen. Op zaterdag 3o april was er een ouderwets recept met Bökkers en SmildegerRoet. Met meer dan 1000 bezoekers op de zaterdagavond, en 1650 bezoekers over 2 avonden, was Oalerwets Feesie weer een fantastisch success en is er geen onduidelijkheid meer… Oalerwets Feesie duurt in ieder geval twee avonden!

2017

Wat moet je nog verzinnen? Nou genoeg! In 2017 komt de eerste voorverkoopavond! Omdat het in een ijskoude maand plaatsvindt (zaterdag 4 februari) is de locatie ook ijskoud… nou ja, was ijskoud. De oude Skihal aan de Industrieweg in Smilde wordt als locatie bereidt gevonden om gastheer te zijn van het allereerste Oalerwets Veurverkoopie. Trots als een pauw kan men daar de eerste kaarten scoren voor vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei. Op vrijdag 12 mei wordt er een DJ freestyle avond gehouden met legendes uit de (happy) hardcore scene en lokaal talent. DJ Paul Elstak, Mental Theo, DJ Nino Paolo en host Ben ‘The Butcher’ gaan er een klasseavond van maken op 12 mei. Op zaterdag 13 mei komen er twee livebands die bij elkaar meer dan 30 jaar podiumervaring meebrengen. Zo komen de pop- en rockhits van de jaren ’60 tot nu tot leven door The Heinoos en wordt er een gekke noot aan de avond gegeven door Plork en de Aannemers. Dat zal, moet en belooft weer een echt Oalerwets Feesie worden!