fbpx

Cross

Na het grote succes van 2018, zijn we klaar voor een officiële cross in 2019. Met een baan die aan alle eisen voldoet, breder, beter en langer, rijden met transponders, NK waardig. Kortom, een te gekke motorcrossbaan die voor iedereen uitdaging biedt. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie rondom de races.
Inschrijven zaterdag 11 mei
Inschrijven zondag 12 mei

Afbeelding - Cross - Oalerwets Feesie

Algemene informatie

De entree voor het publiek aan de crossen op zaterdag 11 en zondag 12 mei is gratis. Wil je weten welke kleine investering je moet doen om mee te kunnen doen aan de races? Voor alle races is dit €15,-, voor de NK-races is dit €20,- (dag inschrijvingen zijn €5,- duurder). Verder zijn er eventuele kosten voor daglicentie (€10- a €20,-) en transponderhuur (€15,-).
Er wordt in alle klassen met tijdwaarneming gereden behalve de MX Feesie klasse. Hier gelden héél andere criteria voor. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook het nieuwsbericht waarin alle klassen de revue passeren.

Afbeelding - Cross - Oalerwets Feesie

Crossbaan

De crossbaan voldoet aan alle eisen voor een EK en NK wedstrijd. En dat is maar goed ook, want er worden spectaculaire NK zijspanraces en NK quad races op de baan verreden. De baan is bijna 1400 meter lang, heeft minimaal zeven springbulten en tal van prachtige kombochten. Om ervoor te zorgen dat de rappe mannen en vrouwen zich kunnen onderscheiden is de baan minimaal tien meter breed.

Korte baan
Voor de jeugd, brommer en Feesie klasse wordt er gebruik gemaakt van een kortere baan. De baan is dan ongeveer 750 meter lang zodat er nog vaker van het spektakel van deze klassen kan worden genoten door het publiek.

Enduro of crossbaan?
Of je nu van het enduro rijden of het motorcrossen bent, bij Oalerwets Feesie is het mogelijk om allebei te doen. Zo maakt iedereen kans om een leuk parcours af te leggen en is er altijd een uitdaging! Hier worden weer leuke obstakels zoals een waterbak of boomstammen parcours aangelegd waar de ware enduro rijder zich van de motorcrosser kan onderscheiden. Bij NK klassen is er geen enduro mogelijkheid.

Klassen 2019

Voor 2019 hebben we weer een uitgebreid programma met vele verschillende de klassen. De programmering voor deze klassen wordt hieronder weergegeven. Wil je meer weten over de verschillende klassen? Lees dan hier het nieuwsbericht.

Zaterdag 11 mei

  • Verschillende Brommer klasse – Korte baan
  • Verschillende Jeugd klasse – Korte baan
  • Vrije MX klasse
  • Quads & Zijspan klasse (geen NK, mooi om te trainen)
  • Zitmaaierrace

 

 

Zondag 12 mei

  • NK Zijspancross
  • NK Quads
  • MX Open, MX 2, Quads (geen NK)
  • MX Feesie klasse*
  • Oalerwetse Classics (Classic, Pre 90/95, Twin shock)

*De klasse met jou als te gekke uitstraling

Afbeelding - Cross - Oalerwets Feesie

Globale Planning

De onderstaande planning is ter indicatie, de exacte training en wedstrijdtijden worden op de dag zelf bepaald. De volgorde waarin de verschillende klassen starten wordt op de dag zelf bekend gemaakt. De papieren met exacte planning zullen in de buurt van het startfuik en de jurywagen worden opgehangen.

08:00 Rennerskwartier open*

08:00 Aanmelden / Inschrijven / Technische Keuring

09:00 Sluit inschrijfbalie en keuring

09:30 Start Trainingen

11:30 Zitmaaierrace

12:30 Start eerste manche

14:30 Zitmaaierrace

15:00 Start tweede manche

*Bij het opkomen van het rennerskwartier zal een verkeersregelaar / vrijwilliger je begeleiden naar je plek. Op het rennerskwartier is maar beperkt ruimte daarom worden alleen auto’s met een voertuig dat mee doet aan de cross gelaten. Voor de rijders die meerdere dagen rijden of van ver komen is er de mogelijkheid om te overnachten op/naast het rennerskwartier. Als je wilt overnachten is aanmelden via info@oalerwetsfeesie.nl verplicht.

Inschrijven

Zin om oalerwets te crossen? Schrijf je dan nu snel in. De online inschrijven zijn geopend tot en met 1 mei 2019.
Daarna alleen nog inschrijven op de dag zelf. de kosten hiervoor zijn €5,- duurder dan online.
Inschrijven zaterdag 11 mei
Inschrijven zondag 12 mei

Reglementen

Tijdens de motorcross van Oalerwerwets Feesie hanteren wij de MON reglementen

MX reglement

MX Jeugd reglement

Oalerwets Feesie klasse reglement

Zitmaaier reglement

 

Vrijwilliger worden?

Een cross organiseren kunnen we niet alleen daar zijn we vrijwilligers voor nodig.

 

Kom jij helpen?